Onderzoeksmogelijkheden

Er zijn verschillende opties voor intelligentieonderzoek. Bij zowel de basisafname als de volledige afname worden de verschillende cognitieve vaardigheden in kaart gebracht, om op basis daarvan het intelligentieniveau te bepalen. De hoeveel subtesten verschilt voor de basisafname (het minimum benodigde aantal subtesten voor een betrouwbaar IQ), en de volledige afname (afname van alle relevante subtesten). 

We bespreken vooraf welk pakket en welke IQ-test (WISC-V of IDS-2) het beste gebruikt kan worden om tot een betrouwbaar resultaat te komen. In de meeste gevallen raden we een volledig IQ-onderzoek aan, soms kan een basisafname voldoende zijn.  

  • IQ onderzoek basis: basisafname IQ-test, met afname van 7 subtesten nodig om een betrouwbare IQ-meting af te kunnen nemen. Ouders ontvangen een korte schriftelijke rapportage met het onderzoeksresultaat en observaties en een kort advies/antwoord op de onderzoeksvraag. De resultaten worden indien nodig nog telefonisch nabesproken. Dit pakket is alleen geschikt als er slechts een IQ-bepaling nodig is voor bijvoorbeeld toelating tot een plusklas en er geen bijzonderheden zijn of verwacht worden, of als second opinion op eerder onderzoek. Kosten voor deze basisafname: € 475,- (vrij van btw).
  • IQ onderzoek breed: afname brede IQ-test (11 tot 14 subtesten). Na aanmelding per telefoon of mail vullen ouders een schriftelijk intakeformulier in, waarmee achtergrondinformatie en context wordt gegeven over de ontwikkeling van het kind en de huidige situatie. Na het onderzoek ontvangen ouders een korte telefonische toelichting en een uitgebreide schriftelijke rapportage met onderzoeksresultaat (IQ en indexscores/subtestscores), observaties en advies/antwoord op de onderzoeksvraag. Kosten voor dit onderzoek: € 700,- (vrij van btw). Dit onderzoek is passend bij toelating tot bijvoorbeeld Omnio-onderwijs. Op afspraak kunnen de onderzoeksbevindingen en adviezen ook nog persoonlijk worden nagesproken op de praktijk. De kosten hiervoor worden extra gefactureerd. Dit bedraagt € 95,-. Ook kan het onderzoek op school worden besproken. De kosten hiervoor zijn in Eindhoven en nabije omgeving € 125,-. 
  • Een onderzoek kan afhankelijk van de problematiek en vraag desgewenst nog worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een onderzoek naar de executieve vaardigheden, naar de sociaal-emotionele ontwikkeling, naar gedragsproblemen of de persoonlijkheid. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de vraag en gemaakte keuzes. Ouders ontvangen na overleg per telefoon of mail hierover een prijsopgave per mail. 

 

Onze tarieven kun je hier downloaden. 

Kenmerken

  • Betrokken
  • Integer
  • Deskundig
  • Eerlijk
  • Snel

SKJ geregistreerd

HB Register

HBRegister

© 2019 - 2024 Psychologie in de Klas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel