Psychologische problemen in de klas

Cursus Ontwikkelingsstoornissen en psychische klachten bij leerlingen 

In iedere klas zitten statistisch gezien meerdere kinderen met een neurobiologische ontwikkelingsstoornis en/of met psychische klachten. De bijbehorende emotionele of gedragsproblemen kunnen invloed hebben op de leerprestaties van het kind en/of de sfeer in de klas. Hoe kun je herkennen dat er iets speelt en hoe kun je omgaan met deze kinderen en hun problematiek?   

In de cursus Psychopathologie bespreken we de meest voorkomende psychische aandoeningen bij kinderen/jongeren. We leggen per 'stoornis' uit hoe vaak het voorkomt, waar het vandaan komt, wat de kenmerken zijn, en wat de do’s en don’ts in de omgang met het kind in de klas zijn.

Aandoeningen die aan bod (kunnen) komen zijn angststoornissen, stemmingsstoornissen, stress, psychosomatische stoornissen, eetstoornissen, ticstoornissen, autismespectrumstoornissen, aandachtsstoornissen, gedragsstoornissen en hechtingsproblematiek. Ook KOPP/KVO-kinderen komen aan bod (kinderen van een ouder met psychische en verslavingsproblemen). 

Er is ruimte voor het inbrengen en bespreken van casuïstiek van deelnemers.

 

Aantal bijeenkomsten

10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur of 4 dagen van 10 tot 16 uur. 

 

Cursusdata

Eerstvolgende cursus op open inschrijving start in januari 2024. 

In company is ook mogelijk. Inhoud en data zijn dan in overleg. 

 

Locatie

Eindhoven (of bij in company in overleg). 

 

Aanmelding

Meer weten of aanmelden? Mail naar info@psychologieindeklas.nl

 

Kosten

€ 725,- (open inschrijving). 

Bovenstaande lessen zijn ook in-company te boeken (tegen aangepast tarief). Het programma kan dan ook aan specifieke wensen worden aangepast; heeft het team bijvoorbeeld net een workshop over autisme gevolgd, dan kan dat onderwerp uit de cursus worden gehaald (of vervangen worden door een ander onderwerp). Of heeft een school interesse in meerdere onderwerpen, maar niet in alles, dan is het mogelijk de cursus in overleg aan te passen. 

Kenmerken

  • Betrokken
  • Integer
  • Deskundig
  • Eerlijk
  • Snel

SKJ geregistreerd

HB Register

HBRegister

© 2019 - 2024 Psychologie in de Klas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel